Traductor

EnglishFrench German Spain Italian DutchRussian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified mesajes de amor y amistaddocumentalesxo descargar un link

dimecres, 20 de novembre de 2013

Pràctica: Mapa conceptual xarxes sense fils

Clica a la imatge per anar a la URL: 


dimarts, 19 de novembre de 2013

Pràctica: Mapa conceptual Xarxes

Clica a la imatge per anar a la URL: 

Pràctica: Wifi

WiFi és l’acrònim de Wireless Fidelity, és a dir “Fidelitat sense fils”, les xarxes locals sense fils WLAN. Els dispositius WiFi es comuniquen bidireccionalment amb ones electromagnètiques sota uns estàndards que defineixen diferents protocols i sistemes d’encriptació de les dades.
Utilitza la mateixa freqüència que el sistema Bluetooth, de 2,4 GHz, amb una taxa de transferència d’11 MbpsL'abast màxim és de 300 m.

En una xarxa local es distribueixen diferents punts d’accés WiFi  (WAP) que han de cobrir l‘àrea prevista. Els punts d’accés estableixen la connexió dels elements WiFi amb la xarxa local, cada un disposa d’una adreça IP. En els sistemes domèstics el punt d’accés és en el mateix router, que integra diferents funcions: switch, encaminador i punt d’accés.

La connexió a WiFi sol estar protegida per contrasenya per evitar l’accés de persones no autoritzades. En l'àmbit acadèmic hi ha una xarxa anomenada Eduroam disponible als centres universitaris, centres de recerca i en els centres de secundària de Catalunya.
Per tal de protegir la privacitat de la informació hi ha diferents sistemes de xifrat o encriptació. Els dos xifrats més difosos són el WEP, el WPA i una actualització d’aquest, el WPA2
dimecres, 13 de novembre de 2013

Pràctica: Bluetooth

La connexió Bluetooth és la comunicació entre dispositius més simple. L’abast és limitat, per regla general, d’una desena a un centenar de metres, en el millor dels casos. Amb el Bluetooth poden connectar-se dispositius com ordinadors, telèfons mòbils, mans lliures, impressores, càmeres digitals, navegadors GPS, ratolins, etc.
La comunicació s'estableix per mitjà d’ones electromagnètiques a una freqüència de 2,45 GHz amb un requeriment de potència molt petit, característica que el fa especialment indicat pels aparells portàtils alimentats per bateries, i actualment s’obté una taxa de transferència de 24 Mbps.
Clica per saber més

dimecres, 6 de novembre de 2013

Pràctica: Les xarxes

Què és una xarxa informàtica? 

Una xarxa informàtica és un conjunt d'ordinadors interconnectats entre que permeten que aquests comparteixin recursos (impressores, discos durs...) i informació (programes i dades).
Entre els avantatges d'una xarxa estan:
- Possibilitat de compartir perifèrics (impressores, fax...).
- Possibilitat de compartir informació mitjançant bases de dades.
- Possibilitat de disposar de còpies de seguretat més ràpides i segures.
- Eliminació de dades disperses als ordinadors.

Tipus de xarxes segons els següents criteris: cobertura, medi físic i tipologia

Segons l'extensió de la xarxa, podem distingir les següents:

PAN (Personal Area Network): la seva extensió és d'uns pocs metres i permet connectar dispositius a un ordinador via Bluetooth.
LAN (Local Area Network): xarxa d'àrea local. La seva extensió seria d'un edifici.
CAN (Campus Area Network): la seva extensió avarca diversos edificis de la mateixa universitat.
MAN (Metropolitan Area Network): la seva extensió avarca diversos edificis de la mateixa àrea metropolitana. 
WAN (Wide Area Network): la seva extensió avarca diversos edificis de localitats, províncies i fins i tot països diferents.


Segons la relació funcional les xarxes es poden classificar en:
CLIENT-SERVIDOR, relació establerta entre dues entitats, el servidor, que ofereix un recurs de qualsevol tipus (físic, de programar, de dades...) al client per què aquest en tregui un profit o avantatge. 
IGUAL A IGUAL (P2P), sistema de comunicació que no té clients ni servidors fixos, sinó una sèrie de nodes que es comporten alhora com clients i com servidors dels altres nodes de la xarxa, en el qual les dades o les metadades es transfereixen a través d'una xarxa dinàmica. Exemples: eMule, Utorrent, Ares...

Segons la topologia o forma les xarxes es poden classificar en:

TOPOLOGIA EN BUS
TOPOLOGIA EN ARBRETOPOLOGIA EN ANELL

TOPOLOGIA EN ESTRELLAXarxes sense fils

És un sistema de comunicació de dades flexible molt utilitzat com a alternativa a la LAN cablejada o com una extensió d'aquesta.
Utilitza tecnologia de ràdio freqüència que permet major mobilitat als usuaris al minimitzar les connexions cablejades. Les xarxes sense fils han adquirit importància en molts camps inclòs el de la medicina. 


Seguretat de xarxa

Xarxes cablejades: Una mesura bàsica és evitar tenir punts de xarxa connectats als switches. Tot i això sempre pot ser substituït un equip per un altre no autoritzat amb el que calen mesures addicionals.

Xarxes sense fils: En aquest cas el control físic es fa més difícil, si bé es poden prendre mesures de contenció de l'emissió electromagnètica per circumscriure a aquells llocs que considerem apropiats i segurs. A més es consideren mesures de qualitat l'ús del xifrat (WEP, WPA, WPA v.2, ús de certificats digitals, etc.), Contrasenyes compartides i, també en aquest cas, els filtres d'adreces MAC, són diverses de les mesures habituals que quan s'apliquen conjuntament augmenten la seguretat de forma considerable enfront de l'ús d'un únic mètode.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hosted Desktops